FAQ

— UPDATE 15/07/2020 —
GEEN BEIAARDCANTUS NEERPELT IN 2020

De tweede Neerpeltse Beiaardcantus was oorspronkelijk gepland voor eind mei. Door het coronavirus werd de cantus uitgesteld naar begin september, maar dat bleek uiteindelijk een te optimistische inschatting. Na overleg met het gemeentebestuur en een snelle blik op de foto’s en sfeerbeelden van vorige editie hebben we beslist dat het dit jaar niet mogelijk zal zijn om een feestelijke Beiaardcantus te organiseren die de onvergetelijke editie van 2018 kan evenaren.

Een kleinschalige of ‘coronaproof’ editie zonder de unieke sfeer van een massacantus is volgens ons niet wenselijk en ook praktisch niet haalbaar. Probeer maar eens een polonaise te starten met anderhalve meter afstand of een ad fundum te drinken met een mondmasker op. ‘Prosit Corona’ zou ook wat dubbelzinnig klinken. We wachten daarom af tot we verlost zijn van de bekende coronamaatregelen voor we de volgende Beiaardcantus zonder al te veel kopzorgen en mondmaskers kunnen voorbereiden. We hopen dat dit in de lente of zomer van 2021 zal zijn.

In tussentijd blijven de reeds verkochte tickets geldig, zodat niemand voor niets heeft moeten aanschuiven in de rij. Hou je ticket dus goed bij. Wil je het ticket toch inruilen, stuur dan een mail naar info@beiaardcantusneerpelt.be met titel ‘inruilen tickets’.

We hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien op de volgende Neerpeltse Beiaardcantus. Zodra er een nieuwe datum gekozen is, lees je het op onze Facebookpagina.

Bedankt voor jullie begrip.

Team Beiaardcantus Neerpelt

 

 

 

 

Voor wie is deze cantus bedoeld?

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

Ik word dit jaar 18, mag ik dan ook naar de Beiaardcantus komen?

Onze cantus is enkel toegankelijk voor mensen die op de dag van de cantus minimum 18 jaar oud zijn. Helaas kunnen we daar geen uitzonderingen voor toelaten. Bij twijfel kunnen identiteitskaarten gecontroleerd worden aan de inkom.

Hoe kan ik een ticket kopen?

Vind alle info op de pagina ‘Tickets’. Binnenkort verschijnt er meer info over de verdere ticketverkoop.

Is drank inbegrepen in de prijs?

Ja, wij voorzien bier, sangria en water.

Mag ik ook mijn eigen drank meenemen?

Eigen drank is niet toegestaan op onze cantus.

Krijg ik korting als ik mijn eigen codex meebreng of enkel water drink?

Nee. De inkomprijs is voor iedereen €20.

Moet ik mijn eigen codex meenemen?

Nee, wij voorzien zelf zangboekjes met alle liedteksten.

Kan ik mijn ticket doorverkopen?

Ja, tickets staan niet op naam dus kunnen onderling geruild worden.

Ik kan uiteindelijk niet komen, wordt mijn ticket terugbetaald?

Omdat de Beiaardcantus uitgesteld is zullen we indien gewenst je ticket(s) terugbetalen. De tickets staan niet op naam, dus het is ook mogelijk om je kaart aan iemand anders te geven of te verkopen. Wil je terug je kaart inruilen, neem dan contact op met ons via info@beiaardcantusneerpelt.be.

Zoeken jullie nog voorzitters, senioren of cantoren?

Als je geïnteresseerd bent, mag je altijd een mail sturen naar cantus@beiaardcantusneerpelt.be. Ervaring met leiden van massacantussen is een belangrijke vereiste. Licht jouw eigen ervaring dus zeker toe in je mail.